ארוחת בוקר מזינה חשובה כדי לשפר את תפקוד הואטה במשך היום. דייסת חיטה או אורז הנן הטובות ביותר לואטה.
טיפוסי ואטה רבים חווים צניחת אנרגיה אחרי הצהרים, כדי למנוע זאת ניתן לשתות בשעות אלו תה צמחים.
מרקים או דייסות חמות יסייעו להפחית לחץ ועצבנות הקשורים לואטה בלתי מאוזנת.
חלב חם בתוספת מאט סוכר או דבש (יש להוסיף את הדבש רק כאשר החלב מתקרר מאט) מאד מועיל לואטה.
חשוב להימנע מחטיפים יבשים ומלוחים.
כל הפירות המתוקים ובייחוד ענבים ירוקים ומנגו טובים לואטה. פירות המתאפיינים בטעם מכווץ כמו אגסים ותפוחים מגבירים ואטה אולם ניתן לבשל אותם ואז לצרוך אותם בכמות קטנה.
באופן כללי רצוי להימנע ממזון בלתי מבושל אולם במידה ורוצים לאכול סלט חי יש להקפיד שהירקות הינם בטמפרטורת החדר ושהסלט כולל שמן.
באופן כללי יש לבשל ירקות עם מאט שמן במקום לאדות אותם.
בזמן הארוחה יש להימנע ממשקאות קרים ולהעדיף לגימות של מים חמים.
כל סוגי הפאסטה טובים לואטה.
ניתן לשתות חלב חם לפני השינה כדי להפחית ואטה.
מזון שמשכך ואטה
ירקות
להפחית או להימנע להעדיף
כרוב ניצנים, ברוקולי, כרוב, כרובית, סלרי, חצילים, ירקות עם עלים ירוקים, עגבניות, תפוחי אדמה, פלפלים, פיטריות, אפונה. נבטים, אפונה. (ניתן להשתמש בכל הירקות הללו, חוץ מנבטים וכרוב, כאשר מבשלים אותם עם שמן) ירקות לא מבושלים |
אספרגוס, גזר, מלפפונים, במיה, בטטות, סלק, שעועית ירוקה, צנוניות (קטנות), לפת. |
פירות
להפחית או להימנע להעדיף
תפוחי עץ, אגסים, רימונים, אוכמניות, פרות יבשים, פירות שאינם בשלים (במיוחד בננות) |
אבוקדו, בננות, קוקוס, תמרים, תאנים, ענבים, מנגו, מלון, נקטרינות, תפוזים, פפאיה, אפרסקים, אננס, שזיפים, משמשים, דובדבנים, פירות מתוקים, |
דגנים
להפחית או להימנע להעדיף
שעורה, תירס, כוסמת, קווקר יבש, דוחן, שיפון |
אורז, חיטה, קוואקר (מבושל ולא יבש) |
מוצרי חלב
ניתן להשתמש בכל מוצרי החלב |
בשר
להפחית או להימנע להעדיף
בשר אדום |
תרנגולת, מאכלי ים (בכמויות קטנותׂ), תרנגול הודו.
|
קטניות
להפחית או להימנע להעדיף
כל הקטניות חוץ מאילו שמופיעים כמועדפים |
חומוס, עדשים כתומים,טופו (בכמויות קטנות), עדשי מונג. |
ממתיקים
ניתן להשתמש בכל הממתיקים |
שמנים
ניתן להשתמש בכל השמנים, בייחוד מומלץ להשתמש בשמן סומסום |
אגוזים וזרעים
ניתן להשתמש בכולם בכמויות קטנות; שקדים הנם הטובים ביותר. |
צמחי תבלין
להפחית או להימנע להעדיף
אין להשתמש באף תבלין בכמויות גדולות, יש להפחית את כל התבלינים המרים והמכווצים כמו: זרעי כוסברה, פטרוזיליה, כורכום, זעפרן וחילבה. |
ניתן להשתמש במתינות, כמעט בכל התבלינים תוך הדגשת תבלינים מחממים כמו: אניס, פלפל אנגלי, הינג, ריחן, פלפל שחור, הל, קינמון, עלי דפנה, קימל, ציפורן, כמון, שומר, זאנגוויל, שורש ליקוריש, אזובית, חרדל, אורגנו, טרגון, קורנית.
|