תזונה שמומלצת כדי לאזן קאפה

ש להעדיף אוכל חם וקל לעיקול, אוכל יבש שמבושל ללא הרבה מים, טעם חריף, מר, ומצמת, ומאכלים ממריצים.

יש להפחית את השימוש בשמן, חמאה, וסוכר.

על האוכל להיות קל לעיקול. ארוחות הבוקר והערב צריכות להיות קטנות, יש להימנע מטיגון עמוק. שימוש באוכל מתובל ימריץ את העיקול ויחמם את הגוף (דבר שחשוב לקאפה). מזון מר ומצמת יעזור לרסן את התיאבון ולמנוע אכילת יתר.

יש להעדיף אוכל חם על אוכל קר. שיטת בישול יבשה (כמו לדוגמה אפיה או צלייה) עדיפה על שיטה רטובה יותר המגבירה את הלחות במזון (כמו אידוי או הרתחה).

לפני האוכל יש להגביר את התיאבון עם טעמים מרים (כמו חסה) או חריפים (כמו זנגביל) במקום מלוחים או חמוצים. באופן כללי מומלץ לכלול בכל ארוחה טעמים מרים וחריפים.

כל המאכלים הקלים והחמים טובים לקאפה בעוד שמזון קר, כבד ומתוק אינו מומלץ.

כאשר קמים בבוקר עם הרגשה כבדה מומלץ לשתות כוס מים חמים עם לימון, דבש (לשים במים רק אחרי שהם מתקררים מאט) וזנגביל (תבלין שמומלץ מאד לקאפה).

אם אפשר כדאי מידי פעם, לטיפוסי קאפה, לוותר על ארוחה.

מוצרי חלב מגבירים את הקאפה בגוף ולכן מומלץ להשתמש רק בחלב רזה וגם אותו להרתיח לפני השימוש כדי לעזור לעיקולו.

פירות, ירקות וסלטים טריים ובלתי מבושלים טובים במיוחד לקאפה מאחר והסיבים המצויים בהם טובים למעיים (לשאר הדושות לא מומלץ בדרך כלל לאכול מזון בלתי מבושל בכמויות גדולות).

מאכלים שעברו טיגון עמוק מזיקים לקאפה ולכן עדיף לא להשתמש בהם.

יש להימנע ממזון מהיר המצטיין בדרך כלל בשמנוניות ומליחות המזיקות לקאפה.

ירקות

להפחית או להימנע                                                            להעדיף 

ירקות מתוקים ועסיסיים כמו: מלפפונים, עגבניות, בטטות וקישואים.

באופן כללי את כל הירקות כולל:

אספרגוס, ברוקלי, כרוב ניצנים, כרוב, גזר, כרובית, סלרי, חצילים, ירקות עם עלים ירוקים, חסה,  במיה, פלפלים, תפוחי אדמה (בכמות קטנה) תרד, צנוניות, נבטים וסלק.

 

פירות

 

להפחית או להימנע                                                               להעדיף

אבוקדו, בננות, קוקוס, תמרים, תאנים טריות, אשכוליות, ענבים, מנגו, מלון, תפוזים, פפאיה, אננס, אפרסק ושזיפים.

פרות מתוקים, חמוצים או מאד עסיסיים.

תפוחים, אגסים, רימונים, משמשים, אוכמניות.

פרות יבשים באופן כללי כמו תאנים, צימוקים, שזיפים ומשמשים.

 

דגנים

 

להפחית או להימנע                                                              להעדיף

אורז, שיבולת שועל, חיטה (אלה בכמויות קטנות), דייסות חמות ודגנים מאודים הנם באופן כללי, לחים מידי וכבדים.

חיטה, שעורה כוסמת, תירס ושיפון.

 

 

מוצרי חלב

להפחית או להימנע                                                              להעדיף

כל המוצרים חוץ מהנ'ל

חלב רזה וכמות קטנה של חלב מלא.                     

 

 

בשר

 

להפחית או להימנע                                                             להעדיף

בשר אדום, מאכלי ים.

תרנגולת, תרנגול הודו.

 

 

קטניות

 

ניתן לאכול את כל הקטניות חוץ מטופו ושעועית.

 

 

 

 

ממתיקים

להפחית או להימנע                                                            להעדיף

הכול חוץ מהנ'ל

דבש גולמי, בלתי מחומם.

 

 

 

שמנים

 

להפחית או להימנע                                                             להעדיף

הכול חוץ מהנ'ל

שקדים, תירס, חמניות וחריע (כולם בכמות קטנה)

 

אגוזים וזרעים

 

להפחית או להימנע                                                            להעדיף

הכול חוץ מהנ'ל

גרעיני חמניות, גרעיני דלעת

 

צמחי תבלין

להפחית או להימנע                                                             להעדיף

מלח

כל התבלינים-זנגביל הינו הטוב ביותר לשיפור העיקול.