כשפיטה נמצאת בריכוז גבוה בגוף היא גורמת לחמיצות יתר, כדי למנוע זאת יש להימנע ממלפפונים חמוצים, יוגורט שמנת חמוצה וגבינות קשות וכמו כן ממזון מותסס, ממשקאות אלכוהוליים ומקפה. השומן בבשר אדום מחמם את הגוף ולכן יש להימנע ממנו לחלוטין.
יש להעדיף תזונה צמחונית.
מזון מטוגן הנו בדרך כלל שמן, מלוח, חריף וכבד. תכונות אילו מגבירות פיטה ולכן יש להימנע ממזון זה.
מזון מעובד כולל בדרך כלל בעיקר את הטעם המלוח והחמוץ ויש להימנע גם ממנו.
כדי להוריד פיטה ניתן לשתות כוס חלב חם עם שתי כפיות גיי (חמאה מטוהרת)
ירקות
להעדיף: אספרגוס, ברוקולי, כרוב ניצנים, כרוב, כרובית, סלרי, מלפפונים, שעועית ירוקה, ירקות עם עלים ירוקים, חסה, תפוחי אדמה (בכמויות קטנות) נבטים, פלפלים מתוקים, בטטות, קישואים, במיה ואפונה.
להפחית או להימנע: סלק אדום, גזר, חצילים, שום, פלפלים חריפים, בצל, צנון, תרד ועגבניות
פירות
להעדיף: תפוחי עץ, אבוקדו, דובדבנים, קוקוס, תאנים, ענבים, מנגו (מתוקים) מלון, תפוזים, אגסים, אננס, שזיפים וצימוקים. (כל הפרות צריכים להיות מתוקים ובשלים)
להפחית או להמנע: בננות, דובדבנים, פפאיה, אפרסקים, אשכוליות, אוכמניות ומשמשים.
יש להימנע מפירות שמגיעים לשוק חמוצים ובלתי בשלים.
דגנים
להעדיף: חיטה, אורז לבן, שעורה, שיבולת שועל,
להפחית או להמנע: אורז חום, תירס, שיפון ודוחן
מוצרי חלב
להעדיף: חמאה, גיי, גלידה, חלב
להימנע: גבינה, שמנת חמוצה, יוגורט, בטרמילק
בשר
להעדיף : תרנגולת, תרנגול הודו.
להפחית או להמנע: בשר אדום, ופרות ים
קטניות
להעדיף : חומוס,טופו ומוצרי סויה (אורגנים), עדשי מונג.
להפחית או להמנע: עדשים
ממתיקים:
ניתן להשתמש בכל הממתיקים מלבד דבש ומולסה.
שמנים
להעדיף : קוקוס, זית, סויה וחמניות
להפחית או להימנע: שקדים, תירס, שומשום וחריע.
אגוזים וזרעים
להעדיף: קוקוס, גרעיני חמניות וגרעיני דלעת.
להפחית או להימנע: כל האגוזים חוץ מהנ"ל
צמחי תבלין
יש להפחית בדרך כלל תבלינים מאחר והם מחממים את הגוף, אולם ניתן להשתמש בכמויות קטנות בתבלינים בעלי טעם מתוק, מר ומכווץ כמו:
הל, קינמון, זרעי כוסברה, שמיר, מנטה, שומר, זאפרן וכורכום. כמו כן ניתן להשתמש בכמות קטנה של כמון ופלפל שחור.
יש להפחית או להימנע: מכל התבלינים החריפים ולהשתמש בכמות מינימאלית של התבלינים הבאים: חרדל, מלפפונים, מלח, חומץ, קטשופ ורטבים חמוצים לסלט.