הפנג שואי של ההודים

מתוך NRG / ניו-אייג'

אנרגיה רוחנית מגיעה לבית מכיוון צפון-מזרח, שימו לב שהשירותים שלכם לא ממוקמים שם. הסטאפטיה וֵדה, הארכיטקטורה ההודית, לוקחת בחשבון את האינטליגנציה הקוסמית של היקום. מוטי שפי מסביר

סטאפטיה וֵדה כוללת ידע עתיק שמספק עקרונות וחוקים לבניית בתים ובניינים המשקפים את האינטליגנציה הקוסמית שמכוונת ומארגנת את כל הבריאה. הרישים (אותם רואים מוארים) שהביאו את הידע של הסטאפטיה ודה טענו כי כדור הארץ מורכב ממסלולי אנרגיה שערוכים בצורה של רשת הנפרשת מצפון לדרום וממזרח למערב. בתכנון בתים ובניינים חייבים להתחשב במסלולים אלו ולקחת בחשבון את חוקי הטבע ומיקומם בכיוונים השונים של הבית.

על פי כתבי הסטאפטיה ודה בית הבנוי על פי העקרונות הקוסמיים של הבריאה יספק ליושביו שפע חומרי, בריאות טובה וסביבה אנרגטית המתאימה להתפתחות רוחנית. מגורים בבתים שאינם בנויים בהתאם לעקרונות אלו עלולים ליצור השפעות שליליות על הבריאות ולמנוע הצלחה והתקדמות בחיים.

ואסטו פורושה מנדאלה

עקרונות הוואסטו (מיקום הבית) מקורם בסיפור המיתולוגי הבא: שיווה נלחם בשד אנדהקארושן. מזג האוויר היה חם, והקרב היה ארוך ומיגע. טיפת זיעה שנפלה ממצחו שיווה לאדמה לבשה אט אט צורה של שד עצום, שהתחיל לאכול כל דבר שנקרה בדרכו. כששיווה ראה ששד זה אינו מצליח להשביע את רעבונו הוא הגיע למסקנה ששד זה מהווה סכנה גדולה לבני האדם ולדוות (חוקי הטבע) וכי יש להכניעו. הוא הורה לדוות להתאחד כך שהם יוכלו במאמצים משותפים להתגבר עליו. הדוות הטילו את השד העצום על האדמה כשפניו מופנות כלפי מטה וראשו נוטה לכיוון צפון-מזרח. גופו של השד נפרש על הרצפה ורגליו פנו לכיוון דרום-מערב. אז התיישבו הדוות על השד ובישרו לו שבכל פעם שאנשים יבנו בית חדש הם יעניקו לו מנחות ויהיו חייבים להתחשב במיקומו בשעה שהם קובעים את החדרים השונים בבית. בנוסף לכך הם אפשרו לשד להעניש כל אדם שלא ישמור את החוקים הללו ויתעלם ממיקומו.

השד בסיפור הזה מייצג את הפורושה, הרוח הקוסמית או האדם הקוסמי, שנמצא בכל בית. עם תחילת בניית הבית יוצר הארכיטקט הוודי צורה גאומטרית שנקראת "וואסטו פורושה מנדאלה". בתוך צורה זו הוא מעצב רשת של ריבועים כאשר כל ריבוע ממוקם בכיוון מסוים וקשור לדווה או לחוק טבע שישב במקום זה על השד כדי לעצרו ולהגבילו.

כל חלק מגופו של האדם הקוסמי שייך לחלק מהריבועים שנמצאים על הרשת וחלק הגוף שנמצא שם קובע את התפקוד שמיועד לאותו חלק ספציפי של הבית. ראשו של הפורושה נמצא לדוגמה תמיד בכיוון צפון-מזרח וכולל את המוח שמכוון את כל האנרגיה בגוף. מסיבה זאת הכיוון הצפון-מזרחי בבית מתאים לחדר שמיועד לתרגול מדיטציה או לתרגולים רוחניים אחרים. אם נתעלם מעובדה זאת וממקמים את השירותים בחלק הצפון-מזרחי של הבית או הדירה אנו חוסמים את זרימת האנרגיה הרוחנית בבית ויוצרים השפעה שלילית שיכולה להזיק לבריאותם של בני הבית.

בכל שלבי הבניה חיוני לפייס את הדוות בחלקים השונים של הבית דרך החייאת חוקי הטבע הקשורים אליהם. החייאה זאת נעשית באמצעות ביצוע יאגיות (טקסים וודיים עתיקים) הכוללים שירת מנטרות ומזמורים ודים שקשורים לאותם חוקי טבע. פיוס הדוות חיוני כדי שהם יוכלו לספק את השד בחלקים השונים של הבית. כל תהליך הבנייה מחושב מבחינה אסטרולוגית ובכל שלב חדש של הבנייה מומלץ לבצע טקסים וודים מיוחדים כדי ליצור אנרגיה חיובית בבית. הכניסה לבית נקבעת בהתאם לחישובים אסטרולוגים הנעשים תוך התייחסות למפה של בעל הדירה. לפני הכניסה לבית מבצעים במשך כמה ימים יאגיות מורכבות המיועדות להגביר את האנרגיה החיובית בבית ולמנוע מהשפעות שליליות לחדור אליו ולהבטיח שפע ושגשוג לבני הבית.

ואסטו פורושה מנדאלה

ואסטו פורושה מנדאלה

אין לפנות לכיוון דרום בשעה שמתחילים בפעילות חשובה

כאמור כל כיוון בבית קשור לאנרגיות מסוימות או לחוקי טבע ספציפיים ויש לקחת זאת בחשבון כאשר מתכננים את החדרים השונים בבית.

כיוון צפון – קשור ליסוד המים, לצבע הכחול ולכוכב חמה (בודאה). קוברה, חוק טבע שקשור לשפע כספי שולט בכיוון זה ולכן מומלץ לשמור בחלק זה של הבית חפצי ערך. כמו כן ניתן למקם בכיוון זה את חדרי הילדים או את חדר המגורים. כיון צפון קשור גם לריפוי ולכן מומלץ למקם בו כלים רפואיים וארון תרופות. כמו כן מומלץ לפנות לכיוון זה בשעה שלוקחים תרופות. בבית עם גינה מומלץ לגדל צמחי מרפא בפינה הצפונית של הגן.

כיוון צפון-מערב – שייך ליסוד האוויר, לצבע הלבן ולירח (צ'אנדרה). כוכב זה קשור לתנועה, פעילות, רגשות וחוסר שקט. ואיו, חוק טבע המייצג את האוויר שולט בכיוון זה. ואיו נושא ומעביר ריחות, זרעים ואבקות פרחים ובכך הוא קשור לחידוש הנעורים בטבע. כיוון צפון-מערב מסמל איכות נשית וקשור למצב הכלכלי ולקשרים חברתיים של בני הבית.

כיוון צפון-מזרח – נחשב "לשער האלים" ומהווה מקור לכל האנרגיות הקוסמיות החיוביות בבית. באזור זה האנרגיות נאספות לפני שהן נעות לכיוונים נוספים בבית. כוכב הלכת צדק (גורו) הקשור לידע, מדיטציה וחוכמה רוחנית שולט בכיוון זה. חלק זה של הבית מתאים במיוחד למדיטציה ותרגולים רוחניים, עדיף לא למקם בכיוון זה מטבח, ארונות מזון וחדרי שירותים. חוק הטבע ששולט בכיוון זה הינו אישנה, המייצג טוהר.

כיוון דרום – קשור ליסוד האדמה ולצבע הצהוב. הוא קשור לאיכויות של ריח, צליל, טעם ומגע. כוכב מאדים (מאנגל) שולט בכיוון זה וכוח הטבע הקשור אליו הוא יאמה השולט בצדק ובמוות ומחליט על גורל הנשמה לאחר המוות. יאמה קשור גם לחוקי קארמה הפועלים על פי עקרון מדויק של צדק (המשולל רחמים). כיוון זה נחשב לבעייתי ולכן הוא לא מומלץ לשמש ככניסה לבתים ובניינים. בבתים מומלץ למקם בכיוון זה את חדר האוכל או חדר השינה ולהימנע במיוחד מלמקם בו את הכניסה הראשית לבית. אין לפנות לכיוון דרום בשעה שמתחילים בפעילות חשובה.

כיוון דרום-מזרח – קשור ליסוד האש ולכוכב נגה (שוקרה). כוכב זה מייצג אהבה, תשוקה וקשרים מיניים וקשור בהנאות פיזיות. חוק הטבע השולט בכיוון זה נקרא אגני וקשור ליסוד האש, ומסיבה זאת מומלץ למקם בו את המטבח. בזמן הבישול מומלץ לפנות לכיוון מזרח. כיוון זה מתאים גם למכשירי חשמל, מחשבים וכן לתרגול גופני. רצוי לא למקם את חדרי השינה באזור זה של הבית.

כיוון דרום-מערב – קשור לאבות המשפחה הקדומים ולצבע השחור. מבחינה אסטרולוגית כיוון זה קשור לכוכב ראש דרקון (ראו). ניריטי דווה, המייצגת חוסר מזל וסבל שולטת בכיוון זה ולכן אנרגיות שליליות עלולות לחדור לבית מכיוון זה. בחלק זה של הבית מומלץ למקם את חדר השינה של בעל הבית, כמו גם ריהוט כבד כדי לבלום את האנרגיות השליליות. מומלץ לא לכלול באזור זה את שירותים.

כיוון מערב – קשור ליסוד האוויר ולצבע השחור. שבתאי (שאני) המייצג צער, עוני, חובות ואריכות חיים שולט בכיוון זה. ורונה, חוק טבע השולט במים, נהרות גשם ואוקיינוסים אחראי על כיוון זה. בכיוון מערב מומלץ למקם את חדר הילדים או את חדר האוכל.

כיוון מזרח – כיוון זה קשור ליסוד האש ולצבע האדום. השמש (סוריה) שולטת בכיוון מזרח. כוכב זה מייצג טוהר (סאטווה), עצמיות פנימית בלתי מוגבלת (אטמן), עוצמה וכוח. השמש מהווה מקור לכל האנרגיות החיוניות על פני האדמה. היא זורחת מן המזרח וקרני האור הראשונות שלה מייצגות את תחילתו של היום. כיוון מזרח קשור לעושר, הנאה, תהילה והכרה. כיוון זה אמור לתמוך בחיים ולהעניק ביטחון ושפע. הוא קשור גם לעיכול, תיאבון ואיכויות אלוהיות. כדי להצליח ולהגשים שאיפות מומלץ לפנות לכיוון למזרח כאשר מתחילים בפעולה חשובה.

מינאקשי טמפל. בנוי ע''פ עקרונות הוואסטו

מינאקשי טמפל. בנוי ע''פ עקרונות הוואסטו

בזהירות עם השחור

גם לצבעים יש משקל חשוב באמנות המיקום ההודית. צבעים קשורים לסוגים שונים של אנרגיה ולמצבי רוח מסוימים. שימוש נכון בצבעים יכול לחזק רגשות חיובים ולתרום ליצירת הרמוניה בחדרי הבית השונים.

לבן – מורים ותלמידים רוחניים רבים נוהגים ללבוש בגדים לבנים עקב העובדה שצבע זה מסמל שלווה ורוגע. אולם בנוסף לכך יש קשר בין הצבע הלבן למוות ואבל. אלמנות נוהגות לעתים בהודו להסיר את כל תכשיטיהן, להימנע מלבישת בגדים צבעונים ובמקום זאת להעדיף בגדים לבנים. מקומות קבורה שונים בהודו (כמו הטאג' מאהל) צבועים בלבן. לכן לא נהוג בהודו לצבוע בתים או חדרים שלמים בלבן. כשחדרים פנימיים בבית צבועים בלבן ניתן לאזן זאת באמצעות שימוש בצבעים נוספים ברהיטים, בשטיחים, בווילונות וכן הלאה.

שחור – קשור לאנרגיה נמוכה, למגבלות ולמכשולים. באסטרולוגיה הוודית הוא מייצג את ההיבטים המגבילים והבעייתיים של כוכב שבתאי. סטאפטייה ודה ממליצה להימנע ככל האפשר מלבישת בגדים שחורים או משימוש בצבעים שחורים בבית המגורים.

אדום – קשור לחגיגות ואירועים משמחים כמו לדוגמה חתונה (בהודו הכלה לובשת בדרך כלל סארי אדום). בעבר היה נהוג בהודו לצבוע את מפתני הבתים באדום כדי לסלק אנרגיות שליליות. פנדיטים (מלומדים) הודים שמזמרים את הוודות באירועים מיוחדים נוהגים לעטוף את כתפיהם בצעיף אדום שהוענק להם בדרך כלל כהערכה לרמת מיומנות גבוהה אותה הם השיגו בלימודיהם.

סגול – מעורר אנרגיה רוחנית שקשורה במדיטציה ורוגע ומומלץ לכן כצבע לחדר שמשמש למדיטציה או לפעילות רוחנית דומה.

ירוק – מסמל הרמוניה, פוריות ויבול. מהווה צבע מועדף לחדרי שינה. בהודו נשים נשואות נוהגות לעתים לענוד צמידים מזכוכית ירוקה כדי לסמל את מצבן המשפחתי. כשבני זוגם נפטרים הן שוברות את הצמידים ומסמלות בכך את אבלן.

כחול (בהיר) – מייצג רגיעה, שלווה וסיפוק ואמור ליצור השפעה שמרגיעה את מערכת העצבים.

כתום – מייצג טוהר. סאניאסים (פרושים) הודים נוהגים ללבוש בגדים כתומים והדגלים המתנפנפים מעל מקדשים ומרכזים רוחניים בהודו הינם בדרך כלל בצבע כתום. צבע זה מייצג עוצמה רוחנית ולכן הוא מופיע גם על הדגל ההודי יחד עם הצבע הלבן המייצג שלום והירוק המייצג פוריות.

צהוב – מייצג ידע ואמור לעורר את יכולת הלמידה. באשרמים רבים בהודו התלמידים הצעירים לובשים בגדים צהובים. צבע זה מומלץ לשימוש בספריות ובכיתות לימוד. בנוסף לאיכות הנ"ל צהוב מציין גם אנרגיה והתרגשות (חיובית).

עוד כמה טיפים חשובים

1. בבחירת שטח אדמה לבניית בית פרטי על פי עקרונות הסטאפטיה ודה יש להימנע משטח אדמה הכולל מדרון הפונה לכיוון דרום מערב או ממדרון הפונה למרכז שטח האדמה. רצוי להימנע גם משטח אדמה שכולל שטח גבוה יותר בכיוון צפון מזרח, מזרח או דרום מזרח.

2. בנייה בצורה מעגלית, משולשת או לא סימטרית אינה מומלצת ואמורה ליצור חוסר יציבות.

3. הכניסה לבית חשובה מאוד (בכניסה הכוונה לכיוון אליו אנו מתבוננים כאשר אנו יוצאים מהכניסה הראשית לבית או לבניין). כניסה שפונה למזרח נחשבת לטובה ביותר ומבטיחה זרימת אנרגיה חיובית לבית. כניסה צפונית גם היא טובה ומעודדת הצלחה חומרית. כניסה מערבית אינה מומלצת ועשויה לפגוע בזוגיות ואילו כניסה דרומית הינה הגרועה ביותר ועלולה ממש להזיק.

4. הנקודה המרכזית של הבית או הדירה נקראת "בראמה סטאן". נקודה זאת נחשבת ללב הבית וממנה האנרגיה הקוסמית חודרת לדירה. חשוב לכן להשאירה חופשייה מריהוט אולם ניתן למקם בה מזרקת מים או עציץ כלשהו. כדי למצוא אותה במדויק צריך להיעזר בשירותיו של ארכיטקט ודי או פשוט לנסות ולמקם אותה לבד.

5. חשוב להשתמש בחומרים טבעיים בבנייה ובריהוט הפנימי של הבית. רהיטים שכוללים מתכות שונות אינם מומלצים ועלולים ליצור השפעות שליליות. רצוי לוותר על חומרים סינתטיים, ריהוט מתכתי ונורות ניאון.

6. מומלץ למקם את חדר השינה בחלק הדרום-מערבי של הבית או בחלק הדרומי. בשינה על הראש לפנות לדרום (טוב לבריאות) או למזרח (טוב לאנרגיה רוחנית). עדיף לא לישון ממש בגובה הרצפה ורצוי שהמיטה לא תהיה צמודה לגמרי לקיר (כדי לאפשר לאנרגיה בחדר לזרום יותר בחופשיות).

7. את המטבח רצוי למקם בפינה הדרום-מזרחית של הבית מכיוון שהיא קשורה ליסוד האש. עקב העובדה שבמטבח משתמשים הרבה במים מומלץ למקם את הכיור, מדיח הכלים ומכונת הכביסה בכיוון צפון הקשור ליסוד המים. בעדיפות שנייה ניתן למקם את המטבח בחלק הצפון מערבי של הבית.

7. יש להקפיד על אוורור קבוע של הבית. בית לא מאוורר מאפשר הצטברות של מתחים ולחצים המזיקים לבריאות.

8. עדיף למקם יותר חלונות בצד המזרחי והצפוני של הדירה או הבית. רצוי גם לתלות מראות על הקיר המזרחי והצפוני.

9. כדאי להשאיר את החלק המזרחי והצפוני של כל חדר בבית פנוי מריהוט. אנרגיה רוחנית מגיעה לבית מהפינה הצפון-מזרחית ולכן חשוב במיוחד להשאיר אותה פתוחה ולא למקם שם רהיטים כבדים. עיקרון זה תקף גם בכל חדר בבית, ניתן לתלות בפינה זאת תמונות עם מוטיבים רוחניים או להניח עציץ. לאלו העוסקים במדיטציה או בתרגול רוחני אחר מומלץ לעשות זאת בפינה זושל הבית.

10. אנרגיה שלילית עשויה לחדור לבית מהצד הדרום מערבי שלו ולכן מומלץ למקם שם ריהוט כבד וגבוה שישמש כמחסום להשפעות הללו. המלצה זאת תקפה בחדרים השונים של הדירה או הבית.

11. כשמתרגלים מדיטציה יש לפנות בבוקר לכיוון מזרח המהווה מקור לכל האנרגיות החיוביות ואחרי הצהריים לכיוון צפון.

12. כשיושבים ללמוד או לעבוד בבית רצוי לפנות לכיוון מזרח או לצפון.
13. כאשר יוצאים בלילה מהבית עדיף להשאיר מנורה דולקת כדי למנוע הצטברות של אנרגיות שליליות.

15. עדיף לשמור על הסדר בבית, חוסר סדר יכול לעצור את זרימת האנרגיה או הפראנה בבית ולגרום לאנרגיות להיתקע. עדיף לכן להיפטר מחפצים לא רצויים ולדאוג תמיד שהבית יהיה חופשי מאבק, אשפה ולכלוך.