שמתם לב שאתם מרגישים אחרת בחדרים ובכיוונים שונים של הבית שבו אתם גרים?
הארכיטקטורה הוודית (ווסטו או סטאפטייה וודה) קשורה בצורה הדוקה לאסטרולוגיה ההודית. ע'פ שיטה זאת תשעת הפלנטות והיבטים שונים של חוקי הטבע (דוות) קשורים לכיוונים שונים בתוך הבית. ברגע שחדרים בבית ממוקמים בצורה נכונה בהתאם לפלנטות ולחוקי הטבע שקשורים אליהם תיווצר בהם אנרגיה חיובית שתתמוך באנשים שגרים בבית ותאפשר להם לחוות מלאות וסיפוק בחיים.
הכיוון הצפון מזרחי הינו המיטיב ביותר בבית ונשלט על ידי צדק (גורו). אנרגיה רוחנית נכנסת לבית מכיוון זה ולכן רצוי לא לחסום אותו ברהיטים גבוהים וכבדים ולהשתמש בחלל זה לתרגול מדיטציה או יוגה. ניתן למקם בכיוון זה את חדר המגורים (סלון) וחשוב לא למקם בו את בית השימוש או את המדרגות.
כיוון צפון קשור לכוכב חמה ולקוברה או לקשמי (איכויות של חוק הטבע שקשורות לשפע חומרי). כיוון זה גם מתאים לחדר המגורים.
כיוון צפון מערב קשור לירח ולוואיו (אוויר). כיוון זה מתאים לשירותים או לחדר אכסון, ובעדיפות שנייה (אחרי כיוון דרום מזרח) ניתן למקם בו את המטבח.
כיוון מזרח קשור לשמש ולאינדרה (שליט הדוות) כיוון זה מתאים לחדר הרחצה, חדר האוכל או חדרי ילדים.
הנקודה המרכזית של הבית נקראת בראמה סטאן וקשורה ליסוד החלל (אקשה) ולבראמה (איכות של חוק הטבע שקשורה לבריאה ויצירה). איזור זה של הבית חייב להיות חופשי מרהיטים ומפעילות. מומלץ להשאיר אותו פנוי או למקם בו צמחיה או מזרקת מים.
כיוון מערב קשור לשבתאי ולוורונה (שליט המים). איזור זה מתאים לחדרי ילדים או לחדר אוכל.
כיוון דרום מזרח קשור לנגה ולאגני (חוק טבע שקשור לאש וטרנספורמציות). כיוון זה מתאים למטבח, לנקודת חשמל מרכזית של הבית, מחשבים, מכשירי כשר, שירותים (במידה והם לא ממוקמים בכוון צפון מערב).
כיוון דרום קשור למאדים וליאמה (איכות של חוק הטבע שקשורה למוות). כיוון זה מתאים לחדר שינה ואין למקם בו את הכניסה הראשית לבית.
כיוון דרום מערב קשור לראש דרקון ולניריטי (איכות שקשורה להרס). בכיוון זה מתאים למקם את חדר השינה של בעלי הבית ורצוי לכלול ארונות כבדים וגבוהים בקיר הדרום מערבי כדי לחסום אנרגיה שלילית שנכנסת לבית מכיוון זה.