הדושות דומיננטיות באופן שונה בשעות השונות של היום:
02.00-6.00 ואטה
06.00-10.00 קאפה
14.00-10.00 פיטה
18.00-14.00 ואטה
22.00- 18.00 קאפה
02.00-22.00 פיטה
עדיף לקום מוקדם בבוקר כשואטה דומיננטית וכך כל פעילותנו היומית תושפע מהערנות והקלילות של וואטה.
עם הקימה יש לשתות כוס מים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן לנסות לרוקן את המעיים ואת שלפוחית השתן.
יש לנקות בבוקר את השינים ולהסיר לכלוך מהלשון באמצעות מגרד לשון איור וודי או כפית.
מומלץ לבצע בבוקר עיסוי איור וודי בשמן לכל הגוף. עיסוי זה מזין את העור, מסלק רעלים מהגוף ומרגיע. לטיפוסי וואטה וקאפה מומלץ להשתמש בשמן שומשום, לטיפוסי פיטה עדיף להשתמש בשמן קוקוס או בשמן זית. במידת האפשר רצוי להשאיר את השמן על הגוף לאחר העיסוי למשך 20-40 דקות.
לאחר העיסוי יש לעשות מקלחת או אמבטיה חמה.
מומלץ לאחר מכן להתחיל את היום בתרגלי יוגה ומדיטציה.
ארוחת הבוקר צריכה להיות קלה בהתאם לרמת הרעב.
במידת האפשר יש לאכול את הארוחות בערך באותה שעה כל יום.
עדיף לאכול צהרים בין השעות 12.00 ל 13.30 בשעות אילו פיטה דומיננטית ומאפשרת לגוף לעקל את המזון במהירות וביעילות.
ארוחת צהרים צריכה להיות הארוחה העיקרית של היום. לאחר הארוחה מומלץ לנוח מספר דקות בישיבה או בשכיבה.
יש לאכול תמיד בהתאם לרמת הרעב. בסיום הארוחה עלינו להרגיש רעננים ולא עייפים.
מצב הרוח של האדם שמכין את האוכל ישפיע על טיב המזון ועל השפעתו על הסועד ולכן לא רצוי לבשל כשאנו לחוצים או רגוזים.
יש לאכול בסביבה שקטה ורגועה, אין לאכול תוך כדי קריאה, צפייה בטלוויזיה, נהיגה וכו. יש לאכול תמיד בישיבה ולהימנע מאכילה מהירה או איטית מידי.
לאחר האוכל (בייחוד ארוחת צהרים) יש לשבת בשקט מספר דקות ולאפשר לתהליך העיקול להתחיל בצורה רגועה.
ניתן בזמן הארוחות לשתות מאט מים חמים בלגימות קטנות. חום המים יחזק את מערכת העיקול. מוטב לא לשתות כמות גדולה של נוזלים שעה לפני האוכל ושעה לאחר הארוחה.
באופן כללי כדאי להימנע ממשקאות וממזונות קרים מאד מכיוון שהם עלולים לפגוע בתהליך העיקול ובבריאות.
יש להקפיד על טריות המזון ולהימנע מאכילת מזון לא טרי ומשומר וכמו כן להימנע "ממזון מהיר". רצוי להימנע ממאכלים כבדים, שמנוניים ומטוגנים.
באופן כללי איור וודה ממליצה על מזון צמחוני. לאילו שאינם צמחונים מומלץ לצרוך דגים ועוף ולהימנע לחלוטין מבשר אדום.
מומלץ לאכול מזונות כבדים וקשים לעיקול כמו מוצרי חלב, בשר, דגים (ללא צמחוניים) וסלטים חיים בארוחת צהרים כשמערכת העיקול מתפקדת בשיא עוצמתה (ולא בערב ובבוקר).
רצוי לכלול בדיאטה שלנו פרות טריים או מיץ פירות טרי שהוכן באותו יום.
מומלץ לאכול פירות כארוחה נפרדת- כארוחת בוקר או כארוחת ארבע. במידת האפשר רצוי לאכול רק סוג אחד של פירות בארוחה ולא לערבב פירות. רצוי להעדיף פירות בשלים, מתוקים ועסיסיים.
מומלץ לאכול מזון אורגאני שגדל ללא חומרי הדברה רעילים וללא דשנים כימיים.
רצוי לכלול בכל ארוחה את חמשת הטעמים (מר, מתוק, חמוץ, מלוח ומצמת). המצאות כל הטעמים בארוחה מסייעת ליצור לאחר הארוחה הרגשת סיפוק ומונעת את הרצון לנשנש בין הארוחות.
אין לשתות חלב יחד עם הארוחה, במידה ורוצים לשתותו בסמוך לארוחה יש לחכות לפחות 20 דקות לאחר סיום האוכל. אין לשתות חלב עם ירקות, פירות, בשר, מלח, גבינה או יוגורט. ניתן לשתות חלב רק עם דגנים (ללא מלח) וניתן להוסיף לו סוכר, מולאסה, דבש וגהי (חמאה מטוהרת). הרתחת החלב מסייעת לעיקולו, מומלץ להרתיח אותו עם תבלינים כמו הל, קינמון, זנגוויל וכורכום.
אין לבשל עם יוגורט או חלב.
אין לבשל עם דבש או לחממו מעל 40 מעלות. להמתקת משקה חם בדבש יש לחכות עד שהמשקה יתקרר מעט.
ארוחת הערב צריכה להיות קלה רצוי לא לאחר השעה 19.00
רצוי ללכת לישון מוקדם לפני השעה 22.00. בשעות אלו קאפה שליטה וכך שנת הלילה תתאפיין בכבדות ועומק שמאפיינים את קאפה. שינה בשעה מוקדמת תאפשר לנו לקום לפני 6.00 ולהתחיל את היום ברגל ימין.